Veelgestelde vragen Basisschool

U kunt het contactformulier invullen. Bij ontvangst nemen wij contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak, intakegesprek.

Nee, wij zijn een school die werkt met individuele leerroutes. Daarom kunnen wij meer en is een leerling met een leerprobleem van harte welkom. Echter kinderen met gedragsproblemen zoals ODD worden niet aangenomen en doorverwezen naar scholen waar deze specialisatie voorhanden is.

In principe hoeft slechtziendheid of doofheid geen belemmering te zijn om ons onderwijs te volgen.

Op de woensdag na wordt er iedere dag geluncht met leerkrachten en leerlingen tezamen. Er is dus sprake van een continurooster.

De kosten worden op jaarbasis voor het schooljaar 2019-2020 berekend op € 17.400,-. De aanmeldkosten zijn € 1.200,- per leerling. Deze kosten zijn niet restitueerbaar en dienen direct te worden overgemaakt bij aanmelding. Voor dit bedrag worden diverse didactische testen gedaan en wordt een uitgebreide intake afgenomen.

Wij beginnen om 8.30 en gaan door tot 15:00 uur op de woensdag gaan de leerlingen om 12:30 uur naar huis.

Doordat wij een continurooster draaien met lunch is er geen tussentijdse opvang nodig.

Ja, 3 keer per jaar wordt er een studiedag of middag ingeruimd. Dit is terug te zien in het jaarrooster. Verder is er geen sprake van lesuitval.

Dat wordt binnen de school vakkundig opgevangen. 

Ja, wij hebben een uitgebreid leerlingvolgsysteem.

De lesmethode welke wordt ingezet is afhankelijk van de mogelijkheden van de leerling. Zo krijgt een leerling met dyslexie een andere lesmethode dan bijvoorbeeld een meer begaafde leerling. Dit is goed te doen vanwege de kleine groepsgrootte.

Wij vinden de Engelse taal belangrijk en geven deze vanaf onze startgroep, groep 3.

Winford biedt in Breda ook voortgezet onderwijs aan, maar dit is op een andere locatie dan onze basisschool. Meer informatie over de mogelijkheden op dit gebied is te vinden op www.winfordacademy.nl

Uiteraard is er bij Winford Breda ook een schoolgids beschikbaar.

Kijk voor meer informatie ook op onderstaande pagina's